vineri, 7 august 2020
Acasă > Turism > Parlamentul a decis: 6300 lei, valoarea maximă a voucherelor de vacanță

Parlamentul a decis: 6300 lei, valoarea maximă a voucherelor de vacanță

Camera Deputaţilor a decis, astăzi, în plen, că angajaţii pot primi vouchere de vacanţă în valoare de până la 6.300 de lei. Camera este forul decizional, iar legea va merge la promulgare, informează România TV.

Proiectul de lege, votat în plenul Camerei Deputaţilor, prevede că angajatorii pot oferi bani de concediu într-un cuantum de maximum şase salarii minime pe economie. Cum salariul minim va crește la 1.050 lei de la 1 iulie, voucherele de concediu acordate nominal pot ajunge la 6.300 de lei.

Astfel, indiferent că lucrează la stat sau la privat, din această vară, toţi angajaţii ar putea primi vouchere de vacanţă, suma urmând să fie dedusă mai apoi din impozitele şi taxele angajatorilor.

Proiectul de lege

Potrivit prevederilor legii, într-un an calendaristic, angajaţii au dreptul o singură dată la vouchere de vacanţă şi nu vor mai primi şi prime pentru concediu sau alţi bani pentru biletele de odihnă. Aleşii au introdus şi niste condiţii. Tichetele pot fi folosite doar în ţară şi vor fi nominale.

Proiectul de lege, afoptat miercuri, introduce un nou instrument – voucherul de vacanţă pe suport electronic.

De asemenea, se reglementează ca atât voucherele de vacanţă pe suport electronic, cât și voucherele de vacanţă pe suport de hârtie, să fie utilizate doar în unități turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Sistemul voucherului de vacanţă, indiferent de suportul pe care este emis, păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor (deductibilitate şi scutirea de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale) şi reprezintă un punct important de motivare a utilizării acestui tip de sistem.

Parlamentarii au mai votat o lege a tichetelor de vacanță încă de anul trecut, dar ea nu se aplică nici până azi.

Mai exact, potrivit reglementarilor aplicabile de la jumatatea anului trecut, angajatii din mediul privat si cei din sectorul bugetar vor primi in locul tichetelor de vacanta vouchere de vacanta in valoare de maximum sase salarii minime brute. Noile tichete vor fi emise numai in sistem online, incepand din 1 ianuarie 2015, se arata intr-un act normativ publicat in 2014.

Potrivit Legii nr. 94/2014 pentru aprobarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanta, care a intrat in vigoare pe 6 iulie, tichetele de vacanta acordate angajatilor din sectorul privat si bugetarilor se inlocuiesc cu vouchere de vacanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *