Parteneriat între primăria comunei Peştera şi Universitatea Ovidius

  •  
  •  
  •  
  •  

 

O şansă în plus pentru ca tinerii din comuna constănţeană Peştera să poată urma studii superioare. Asta oferă proiectul demarat de primăria localităţii constănţene în parteneriat cu  Universitatea Ovidius. Prin intermediul acestuia, absolvenţii de liceu din localitate vor beneficia de o reducere a taxelor plătite la facultăţi şi cazare. Acordul a fost oficializat joi, în cadrul unei vizite efectuate de o delegaţie a instituţiei de învăţământ superior, din care au făcut parte rectorul şi mai mulţi profesori, în Peştera.

”Nu pot decât să îl felicit pe domnul primar că în aceste condiții, de ce să nu recunoaștem, criza în continuare există, dumnealui investește în educație. Investiția în educație să știți că nu aduce profit imediat, din contră, trebuie să cheltuiești resursa financiară limitată, dar cum mulți agenți economici preferă să investească astăzi și să obțină profit eventual ieri pentru că n-au răbdare în timp, vă dați seama în educație cu atât mai mult se poate câștiga acum, dar sunt convins că în timp se poate câștiga mult. E un profit care nu se alterează, din contră, crește.”, a declarat Dănuț Tiberiu Epure, rectorul Universităţii Ovidius Constanța,

De cealaltă parte, primarul comunei, Valentin Vrabie, spune că întotdeauna și-a dorit să investească în educație: ”Investim cum a zis domnul rector în ceva ce cu siguranță nu se va vedea azi,  nu se va vedea peste un an, peste cinci, ci abia peste șapte, opt, zece ani de zile, când, probabil, generații după generații vor parcurge și vor avea șansa asta. Cu siguranță, locuitorii comunei Peștera vor privi altfel și cu siguranță mulți din potențialii și viitorii studenți ai Universității Ovidius vor aduce un plus valoric.”

În cadrul întâlnirii de joi primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie a primit din partea delegației o diplomă de excelență pentru susţinerea mediului universitar, o plachetă, o insignă dar şi oferta educaţională a Universităţii „Ovidius” Constanţa.

Cu această ocazie, delegaţia a vizitat parcul de eoliene din localitate, acolo unde o parte din studenții universității Ovidius vor efectua stagiul de practică. De asemenea, reprezentanţii universităţii s-au mai oprit şi la școala din comuna Peștera, cea mai modernă din județ și  dar şi la Muzeul Multietnic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *