Parteneriat medical între CJC, SCJU Constanţa şi Clinica Anadolu, Istanbul

  •  
  •  
  •  
  •  

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, împreună cu reprezentanţii Anadolu Medical Center Hospital au semnat, ieri, un memorandum ce va sta la baza viitoarei colaborări medicale ce va fi parafată în luna august, după cum a anunţat şeful administraţiei judeţene constănţene.Potrivit declaraţiilor de la finalul întâlnirii, SCJU Constanţa urmează să colaboreze cu renumita clinică din Istanbul în domeniul oncologiei, radioterapiei, fizicii nucleare. De asemenea, urmează ca după luna august, atunci când va fi semnat întregul acord de colaborare să se desfăşoare şedinţe de consultanţă în vederea instruirii asistentelor pentru ca procedurile de lucru să corespundă.

O noutate în medicina românească o constituie intenţia preşedintelui CJ Constanţa de a achiziţiona un dispensar mobil, similar celui existent la Anadolu. Potrivit preşedintelui Constantinescu, dispendarul mobil ar costa aproximativ 200.000 de euro, fără a fi inclusă maşina. Asta înseamnă doar aparatura de specialitate pentru oftalmologie, ginecologie, laboratoare, medicină generală, pediatrie. „Ne interesează un asemenea proiect pentru zonele greu accesibile, acolo unde asistenţa medicală ori lipseşte, ori este de proastă calitate. Este un proiect gândit pentru cazuri speciale”, a explicat preşedintele CJ, Nicuşor Daniel Constantinescu.

Mai trebuie spus şi că acest parteneriat presupune identificarea unor proceduri care să permită urmărirea medicală a pacienţilor care doresc să se trateze la Anadolu, de către medicii din Turcia, prin colaborare cu medicii din SCU Constanţa, dar şi stabilirea unor proceduri de second opinion la nivelul specialităţilor medicale care interesează ambele părţi.

Un alt capitol important al acestei colaborări priveşte promovarea fertilizării in vitro la SCJU Constanţa, dar şi pentru chirurgia cardio-vasculară infantilă, prin vizitarea unor medici de la Anadolu la SCJU Constanţa.

Memorandumul nu reprezintă vreo obligaţie legală pentru părţile semnatere, ci se constituie într-o bază care stabileşte cadrul viitoarei colaborări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *