vineri, 7 august 2020
Acasă > Diverse > Pasionaţii de astronomie au marcat începerea Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic

Pasionaţii de astronomie au marcat începerea Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic

Tema principală a evenimentului a fost Fascinaţia Cosmosului. Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa găzduieşte până duminică o serie de evenimente educative, cu ocazia celei de-a doua ediţii a Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic. Startul evenimentelor a fost dat vineri.

„ În 2050 va începe construcția unui ascensor spațial care se va ridica până la  32.000 de kilometri și în loc să trimitem o rachetă către cer, o să ridicăm un lift cu două cabine, sateliți și oameni.”   a afirmat  profesorul Alexandru Mironov

Printre invitaţi s-au numărat elevi constănţeni care au realizat proiecte menite să stârnească interesul pentru dezvoltarea spaţiului cosmic. Discuţiile despre planeta Marte, despre Eclipsa totală de lună din Australia şi despre asteroizi au atras cel mai mult atenţia participanţior.

Cadrele didactice constănţene sunt încântate de acest tip de acţiuni, care îi solicită intelectual pe elevi şi îi ajută totodată să îşi dezvolte cunoştinţele generale.

„ Noi am propus desingn-ul la cinci stații spațiale în sistemul Lună-Pământ, care să exploateze cum trebuie resursele spațiale, o rețea economică care să scoată profit și să arate investitorilor că este un mediu care merită.” a precizat profesorul coordonator Ion Băraru.

Complexul Muzeal de Ştiinţe a găzduit şi numeroşi oameni de ştiinţă precum Alexandru Mironov, Marc Uleriu şi Cătălin Badea. Sesiunile vor continua până pe 6 octombrie şi sunt dedicate tuturor iubitorilor spaţiului cosmic.

R. Ana-Maria Stancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *