Patriarhul Daniel: Perioada de criză medicală poate fi transformată într-una de întărire în credinţă

  •  
  •  
  •  
  •  

”Traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea şi valoarea vieţii, când numeroşi oameni sunt încercaţi de noua epidemie, care s-a extins la nivel global. În această perioadă, este mare nevoie de rugăciune şi de ajutorare frăţească, de apropiere de Dumnezeu şi de solidaritate practică între oameni. Aceste vremuri ne arată cât de fragilă este viaţa omului pe pământ şi cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieţii pământeşti şi al vieţii cereşti veşnice. Această perioadă de criză medicală poate fi transformată într-o perioadă de întărire în credinţă, mai ales prin rugăciune şi prin sporire a iubirii noastre faţă de oamenii aflaţi în suferinţă”, transmite Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în Pastorala de Sfintele Paşti.

Totodată, criza medicală sau pandemia ne cheamă să prețuim viața şi sănătatea noastră, precum şi viața şi sănătatea semenilor noştri, ca fiind daruri primite de la Dumnezeu, pe care însă
trebuie să le protejăm cu multă responsabilitate spirituală şi sanitară.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi An comemorativ al celor adormiţi în Domnul – valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.
În acest sens, suntem chemați să cultivăm mai intens comuniunea fraternă cu românii din jurul granițelor României şi din diaspora română.

Dorim ca Sfintele Sărbători de Paşti să aducă tuturor românilor multă sănătate şi pace, bucurie şi speranţă! Cu iubire părintească, vă adresăm tuturor salutul pascal: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

Al vostru către Hristos Domnul împreună rugător şi de tot binele doritor,

D A N I E L
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *