duminică, februarie 23, 2020
Acasă > Social > Patronii a peste 30 de chioșcuri din apropierea școlilor constănţene au fost amendaţi de inspectorii din cadrul Oficiului pentru Protecția Consumatorului

Patronii a peste 30 de chioșcuri din apropierea școlilor constănţene au fost amendaţi de inspectorii din cadrul Oficiului pentru Protecția Consumatorului

Odată cu începerea anului școlar, lucrătorii din cadrul Oficiului pentru Protecția Consumatorului au verficat peste 50 de magazine și chioșcuri care se află în apropierea școlilor.

Dionisie Culețu, dir OPC Constanța, a spus că în primul rând pe probleme de informare, nu aveau produse preambalate de import care nu au etichete și indicațiile traduse în limba română. Nu aveau prețurile afișate, nu avertizau consumatorii la produse care conțineau anumite componente care ar putea avea efecte alergene asupra consumatorului. De asemenea s-a verificat să nu existe alcool, să nu existe țigări în aceste chioșcuri.

Au fost aplicate amenzi  la 30 de magazine, cele mai multe din cauza lipsei prețurilor sau etichetelor corespunzătoare.Elevii recunosc că sunt atenți doar atunci când cumpără produse de patiserii sau fast food ca acestea să fie proaspete. În cazul alimentelor ambalate, abia dacă mai verifică perioada de valabilitate.

Cuantumul total al amenzilor a depăşit 26 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *