Acasă > Eveniment > Patronii clubului Colectiv află astăzi dacă vor fi eliberaţi din arestul preventiv

Patronii clubului Colectiv află astăzi dacă vor fi eliberaţi din arestul preventiv

 Tribunalul Bucureşti decide, miercuri, dacă patronii clubului Colecti scapă de puşcărie sau nu. După o lună de arest preventiv, Judecătoria Sectorului 4 a decis să-i plaseze în arest la domiciliu, dar procurorii DNA au contestat decizia. Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă în dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv, soldată cu 60 de morţi.

 Cei trei patroni de la clubul Colectiv vor fi aduşi, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, instanţă care va decide dacă aceştia rămân în arest preventiv sau vor fi plasaţi în arest la domiciliul. Decizia Tribunalului Bucureşti va fi definitivă.

Judecătoria Sectorului 4 a respins, vineri, 27 noiembrie, cererea procurorilor de la Parchetul General de prelungire a arestului preventiv pentru cei trei acționari și administratori ai clubului Colectiv – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu, urmând ca aceștia să fie plasați în arest la domiciliu.

Cei trei au fost arestați preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea celor șase inculpați și a fost începută urmărirea penală față de SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul Colectiv, și Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă cu victime multiple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *