marți, ianuarie 21, 2020
Acasă > Comunicate > Patru migranţi camerunezi şi doi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Patru migranţi camerunezi şi doi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Patru migranţi camerunezi şi doi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şase migranţi – patru cetăţeni camerunezi şi doi sirieni – care au incercat sa intre ilegal în ţară, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge în ţari din spaţiul Schengen.

* În data de 29.10.2013, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 05.45, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în apropierea localităţii Cerchezu din judeţul Constanţa, un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Constanţa.

În vehicul, printre calatori, se aflau şi patru bărbaţi care au declarat în limba engleză că sunt cetăţeni camerunezi şi nu posedă documente de identitate.

În urma verificărilor specifice a rezultat faptul că respectivii bărbaţi au traversat, la adăpostul întunericului, frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, după care s-au ascuns în vegetaţia abundentă din zonă până în zorii zilei.

Cei patru camerunezi s-au deplasat apoi spre un drum judeţean unde s-au urcat într-un microbuz de transport persoane cu scopul de a se deplasa în municipiul Constanţa, după care să-şi continue călătoria spre o ţară din spaţiul Schengen.

* În seara zilei de 28.10.2013, în jurul orei 19.20, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au observat prin sistemul optronic două persoane care se deplasau pe jos, în apropierea frontierei de stat, venind dinspre R. Bulgaria.

Imediat a fost constituit un plan de acţiune în care două patrule s-au deplasat în zona indicată pentru identificarea persoanelor.

La faţa locului politistii de frontiera au stabilit ca este vorba despre doi bărbaţi care au declarat că sunt cetăţeni sirieni, legitimându-se cu două paşapoarte valabile.

Verificările au stabilit faptul că respectivii bărbaţi, ambii cu vârsta de 28 ani, intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor camerunezi şi sirieni actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001.

Aproximativ 12.000 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii lucrătorii vamali, descoperind în trei containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 11.720 jucării, susceptibile a fi contrafăcute, respectiv nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 1.496.000 lei.

În data de 29.10.2013, în intervalul orar 09.30 – 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a trei containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul Bucureşti.

În urma controlului au fost identificate 9.200 jucării (păpuşi, maşinuţe cu baterii şi seturi figurine din plastic), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.319.000 lei şi 2.520 jucării (seturi figurine din plastic) nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor în plus faţă de marfa declarată, fiind de 177.000 lei.

Marfa, care purta semnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni chinezi şi unul român, cu vârste între 27 şi 41 ani, cu reşedinţele, respectiv domiciliul în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *