Patru români, printre victimele accidentului din Veneția. Două fetițe și părinții lor

Patru români au murit în accidentul produs marți seară la Mestre, în apropiere de Veneţia.

Un autobuz s-a prăbușit de pe rampa unui pod și a luat foc.

În total, accidentul s-a soldat cu 21 de persoane decedate, iar MAE a confirmat că printre victime se află și patru cetățeni români. Este vorba despre două fetițe,  în vârstă de 8 și 13 ani, și părinții lor.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”,  se arată în comunicatul MAE.

”Doresc să transmit condoleanțe familiei celor patru români care și-au pierdut viața în teribilul accident de autocar de ieri din Italia.
Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite.
Dumnezeu sa-i odihnească!”, a transmis și premierul Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *