vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Politica > PDL Constanţa ,,intră” la evaluare

PDL Constanţa ,,intră” la evaluare

Odată cu terminarea sărbătorilor de iarnă, încet-încet formaţiunile politice încearcă să-şi reia activitatea şi să-şi stabilească strategiile pentru vitor. În timp ce în tabăra Puterii discuţiile în forurile de conducere vor fi mult mai relaxate, în Opoziţie vor începe ,,căutările” pentru identificarea şi, eventual, sancţionarea celor ce se fac vinovaţi de rezultatul dezastruos înregistrat la scruinul parlamentar din 9 decembrie.

Nu în ultimul rând, Opoziţia, mai precis PDL-ul, va trebui să găsescă soluţiile pentru redresarea situaţiei, recuperarea încrederii electoratului, precum şi promovarea în funcţii politice a unor lideri ,,locomotivă”. În acest context, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a confirmat că democrat-liberalii au început să se mobilizeze şi că urmează o serie de etape de parcurs. Primul hop pe care trebuie să-l treacă, în principal, liderii din teritoriu este evaluarea filialelor pe care le conduc. Potrivit lui Flutur, evaluarea va începe de săptămâna viitoare şi se va definitiva în jurul datei de 20 februarie, pentru fiecare filială urmând să se identifice greşelile comise, precum şi soluţiile salvatoare. ,,Evaluarea înseamnă a vedea unde s-a greşit şi a îmbunătăţi. PDL nu merge pe ideea excluderii, nu asta este politica pe care noi trebuie să o promovăm. Trebuie să vedem unde s-a greşit şi trebuie să îndreptăm. Punctual, dacă va fi cazul de încălcare a statutului, vom discuta. Dar cuvântul de ordine, după părerea mea şi este o poziţie personală, nu înseamnă excluderi”, susţine liderul democrat liberal.

Etapă premergătoare congresului

Totul are ca scop pregătirea unui alt eveniment important pentru soarta celui mai important partid de opoziţie. Secretarul general al PDL este de părere că, respectându-se statutul, au fost parcurşi toţi paşii, iar pe 23 februarie va fi convocat Consiliul Naţional de Coordonare urmând apoi să aibă loc Convenţia Naţională extraordinară pentru un Congres, eveniment ce ar putea fi programat în luna mai . ,,Din punctul meu de vedere, este foarte sănătos un Congres care să omologheze o conducere care să conducă în această perioadă partidul ca principal partid de opoziţie în România”, a declarat Gheorghe Flutur citat de agenţiile de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *