Acasă > Eveniment > Pe 9 decembrie, Tribunalul Constanţa va decide libertatea lui Giovanni Becali

Pe 9 decembrie, Tribunalul Constanţa va decide libertatea lui Giovanni Becali

 Ioan (Giovanni) Becali va afla, pe data de 9 decembrie, dacă va fi eliberat condiţionat din pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare aplicată în Dosarul Transferurilor.

Ieri, la Tribunalul Constanţa a ajuns contestaţia procurorilor DNA Constanţa formulată împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia prin intermediul căreia s-a dispus liberarea condiţionată a lui Becali. Decizia Tribunalului va fi definitivă.

Potrivit magistraţilor din Medgidia, Ioan (Giovanni) Becali a „elaborat trei lucrări ştiinţifice, publicate la edituri din România, a avut un comportament corespunzător, nu a fost sancţionat disciplinar, a fost recompensat de zece ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi la vizită, o dată cu 24 de ore şi o dată cu trei zile de învoire, a fost planificat la activităţi lucrative în interiorul penitenciarului, realizând 94 de zile de câştig, considerate ca neexecutate prin muncă“.

La finele săptămânii trecute, Ioan (Giovanni) Becali a fost arestat preventiv de Curtea de Apel Bucureşti, alături de Victor Becali, de Cristian Borcea, fostul președinte executiv al clubului de fotbal „Dinamo“, şi de Geanina Terceanu, judecător al Tribunalului Bucureşti. Conform procurorilor DNA, Terceanu ar fi luat mită de la cei trei pentru a-i achita în Dosarul Transferurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *