vineri, 7 august 2020
Acasă > Comunicate > „PE ARIPILE CULTURII CHINEZE”

„PE ARIPILE CULTURII CHINEZE”

Universitatea „Andrei Șaguna” și Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanța organizează joi, 14 martie, la ora 16, în holul Universității, vernisajul expoziţiei de fotografie „Pe aripile culturii Chineze”.

De cele mai multe ori, cultura este comparată cu sângele și sufletul unei națiuni și cu tărâmul spiritual al oamenilor.  Pentru China, o țară imensă cu o suprafață de 9,6 milioane de kilometri pătrați și peste 5000 de ani de civilizație, dinamismul și diversitatea culturală au reprezentat întotdeauna nucleul istoriei sale și au rămas factori foarte importanți în dezvoltarea acestei țări. De-a lungul îndelungatei istoriei, cultura Chinei a fost rescrisă sistematic, absorbind noi elemente și adoptând noi reforme, care au avut efecte benefice asupra națiunii, oferindu-i o mai mare vitalitate. În acest context, expoziția vernisată la Universitatea „Andrei Şaguna” își propune să prezinte frumusețile Chinei, care s-au păstrat și în contemporaneitate la fel de naturale, în ciuda puternicei industrializări și a unei dezvoltări uimitoare.

 Succesiunea celor 61 de imagini sugestive oferă o interesantă  incursiune asupra istoriei și tradiției culturale chineze și a actualei înfloriri culturale. Lăsându-vă purtați pe aripile culturale ajungeți de fapt să cunoașteți sufletul poporului chinez.

Și pentru a fi siguri de succesul demersului lor, la baza căruia stă prietenia dintre cele două popoare, organizatorii au adăugat expoziției 57 de fotografii realizate de Consulul General al Chinei,  Domnul Su Yanwen și de soția acestuia Doamna Zhen Shuqin, instantanee fotografice grupate sub genericul ”Imagini prin ochii diplomaților chinezi”.

Universitatea „Andrei Şaguna”  și Republicii Populare Chineze la Constanța continuă tradiția realizării  unor evenimente cultural științifice care contribuie la realizarea unui veritabil schimb intercultural între cele două orașe înfrățite: Constanța și Shanghai.

Participarea dumneavoastră ne va onora în mod deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *