vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Pe Autostradă este ceață densă

Pe Autostradă este ceață densă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (12:45), pe autostrada A1 Timişoara – Traian Vuia, pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 441 şi 494, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 20 de metri!

În afară de regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:

-urmaţi indicaţiile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!

-măriţi distanţa în mers între autovehicule!

-nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! De asemenea, puteţi solicita sprijinul Poliţiei Autostrăzi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Pentru judeţul Timiş este în vigoare, până la ora 14:00, o atenţionare nowcasting referitoare la ceaţă, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *