Pe ce se duc banii Fertilchim: leafă de 27.000 de euro pentru Roberto, primă de 5.000 de euro pentru fiu

  •  
  •  
  •  
  •  

Italianul Vincentelli se pregăteşte să dizolve firma pe care o deţine alături de doi demnitari

Afaceristul italian Roberto Vincentelli, cel care se chinuie de câţiva ani să deschidă o groapă de deşeuri periculoase la Năvodari, se pregăteşte să tragă obloanele la una din firmele sale. Potrivit unui anunţ publicat vineri în Monitorul Oficial, asociatul majoritar Marway Fertilchim va decide dacă radiază sau nu SC Rupa Technologies SRL, în următoarea adunare generală a asociaţilor. Rupa Techinologies SRL, fostă Joint Ecological Management SRL, funcţiona la aceeaşi adresă din Năvodari, strada Principală nr. 1, ca şi celelalte firme controlate de Vincentelli. Societatea a fost înfiinţată recent, în septembrie 2010, având ca domeniu principal de activitate producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje. SC Marway Fertilchim SA, condusă de familia italianului Vincentelli, deţine 51% din firmă, restul aparţinând, în proporţii egale, unor nume extrem de interesante ale mediului politic. Este vorba despre Mihai Titus Anghel, un bucureştean în vârstă de 49 de ani cu un CV de-a dreptul dubios, angajat de ani buni ca expert parlamentar la Senat şi Sorin Bouaru, un ieşean de 44 de ani, culmea coincidenţei, şi el angajat al Senatului.

Despre Mihai Titus Anghel, presa centrală dezvăluia acum câţiva ani că s-a prezentat la fostul guvernator al Deltei Dunării, Paul Cononov, cu delegaţii semnate de Senat şi ministrul Mediului de atunci, Sulfina Barbu, pentru a cere niscai favoruri în numele unei asociaţii fantomă. Ulterior, Sulfina Barbu a revocat delegarea, dar ciudatul Anghel a continuat să facă valuri. Astfel, a înfiinţat Asociaţia Profesională a Pescarilor din Delta Dunării, calitate în care participa la lucrărilor comisiilor de specialitate ale Senatului din mandatul 2004-2008 pentru elaborarea de legi. Aceeaşi presă centrală spunea despre Anghel că ar avea chiar ceva probleme psihice, din moment ce se recomandă ba ofiţer SRI, ba procuror.

Partenerul lui Vincentelli, angajat al Senatului şi asociat cu fostul şef al Gărzii de Mediu

Cert este însă că asociatul de la Năvodari al lui Vincentelli a fost acuzat de braconaj masiv în deltă, iar din 2006 îl regăsim ca asociat cu un alt personaj foarte controversat, fostul şef liberal al Gărzii de Mediu, Marius Octavian Popa, în SC San and Sport SRL. Timpul a trecut lin pentru Mihai Titus Anghel, din moment ce îl regăsim şi în prezent pe ştatele de plată ale Senatului, ca expert parlamentar. Colac peste pupăză, Mioara Anghel, nimeni alta decât soţia sa, este consiliera personală a preşedintelui CNAS. Pitoreasca figură a lui Anghel din afacerea cu deşeuri de la Năvodari nu este însă singura dubioasă din anturajul lui Vincentelli. Al doilea asociat al italianului din SC Rupa Technologies SRL, Sorin Bouaru, este cel puţin la fel de interesant.

Asociatul Bouaru, consilier al secretarului general al Senatului, pesedistul Ion Moraru

Nu ştim cum se face, dar şi ieşeanul Bouaru este angajat al Senatului, asociatul lui Roberto Vincentelli fiind, nici mai mult, nici mai puţin, decât consilierul secretarului general al Senatului, fostul senator PSD Ion Moraru. Funcţia lui Bouaru este chiar importantă, din moment ce omul are în grijă achiziţiile Senatului. Fost candidat PNŢCD la Primăria Iaşi în 2004, Bouaru este partener de afaceri şi cu fostul deputat PSD, apoi PNL de Iaşi Traian Dobre, în prezent la UNPR, după o scurtă şedere la PPDD. Din câte se pare, afacerea celor doi demnitari şi a italianului Vincentelli nu a mers, din moment ce se iau în discuţie atât dizolvarea şi radierea firmei Rupa Technologies, cât şi demolarea tuturor construcţiilor deţinute de societate (respectiv reţelele supraterane şi subterane pentru alimentarea cu apă industrială, canalizare de evacuare şi reţelele electrice, după cum se specifică în documentul emis de Marway Fertilchim).

Salariu de 27.000 euro pentru tatăl Roberto, primă de 5.000 de euro pentru fiul Jacopo, restituire împrumut 10.000 euro pentru mama Manuela, toate dintr-o firmă fără activitate

Lectura anunţului publicat de Marway Fertilchim în Monitorul Oficial de vineri, 20 aprilie, se dovedeşte a fi de-a dreptul palpitantă, de la un capăt la altul. Astfel, pe lângă vestea închiderii firmei pe care italianul Vincentelli o deţine alături de doi angajaţi ai Senatului României, aflăm şi detalii picante despre cât de profitabilă a SC Ecological Center SA pentru familia lui Roberto. Ca şi în cazul Rupa Technologies SRL, firma-mamă a familiei Vincentelli, Marway Fertilchim, controlează o altă societate, SC Ecological Center SA, de asemenea, din Năvodari. Şi în acest caz, s-a convocat o Adunare Generală a Acţionarilor în care, printre altele, trebuie aprobate următoarele propuneri de pe ordinea de zi: modalitatea de plată a remuneraţiei de 27.000 de euro acordată dlui Vincentello Roberto; modalităţi de rambursare a împrumutului de 40.269 lei acordat societăţii de către acţionarul Marinescu Manuela Ştefania precum şi a dobânzii legale calculate până la data efectuării plăţii efective; propunere de acordare a unui premiu în valoare de 5.000 de euro dlui Vincentelli Jacopo pentru reprezentarea societăţii în faţa instanţelor de judecată. Interesant este faptul că cei trei amintiţi mai sus, Roberto Vincentelli, de 64 de ani, fiul său, Jacopo Vincentelli, de 36 de ani şi Manuela Ştefania Marinescu, de 48 de ani, concubina capului familiei, nu conduc singuri firmele Marway Fetilchim şi Ecological Center; cu toate acestea, lefurile şi primele de zeci de mii de euro şi le acordă doar între ei, în familie, restul partenerilor privind, probabil cu jind, de pe margine. La fel de interesante sunt şi datele financiare ale firmei care oferă salariu de 27.000 de euro şi primă de 5.000 de euro: Ecological Center SA a declarat în ultimul an fiscal cifră de afaceri 0 şi pierderi nete de 458.591 lei, dar şi pierderi totale de 1.672.726 lei.

Sursa: www.replicaonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *