UPDATE: Pe urmele suspecților

Polițiștii sunt pe urmele protagoniștilor urmăririi din trafic de la începutul lunii septembrie. Mascații au descins la peste 40 de adrese din oraș, în căutarea hoților de aur, dar și altor persoane suspectate că ar face parte dintr-o rețea de spărgători de locuințe.

Peste 40 de adrese de domiciliu percheziționate, mai multe persoane încătușate și o adevărată desfășurare de forță a polițiștilor constănțeni.

“Peste 150 de polițiști constănțeni au efectuat 40 de percheziții domiciliare, la persoane bănuite de sustragere de bunuri din locuințe. De asemenea au fost efectuate percheziții și în alte cause privind infracțiuni economice”, ne-a declarat inspector principal Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Numai pe strada Dionisie cel Mic, din Piața Chiliei, forțele de ordine au descins la trei adrese.

Oamenii legii îi caută pe autorii furturilor petrecute la început de septembrie, în mai multe locuințe din Medgidia, de unde au fost sustrase cantități uriașe de aur și bijuterii din aur.

30 de suspecți au fost conduși la audieri.

Razia organizată de oamenii legii vizează persoane bănuite că, în cursul acestui an ar fi comis mai multe infracțiuni economice și furturi contra patrimoniului. La sfîrșitul audierilor, procurorii sunt cei care vor decide dacă îi rețin pe suspecți, sau dacă îi cercetează în stare de libertate.

 Redactor: Andreea BARBU

Update ora 18:15

Au fost ridicate peste 300 de grame de bijuterii din aur, documente de evidenţă contabilă, extracontabilă, bani (11.000 euro şi 6.451 lei), 60 de aparate electronice și electrocasnice, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată, precum şi mai multe contracte cu diferite case de amanet din Constanţa.

În aceste cauze, poliţiştii efectuează cercetări faţă de mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt, furt calificat, tăinuite, înşelăciune sau de evaziune fiscală, prejudiciul preliminar fiind estimat la peste un miliard de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *