Pelerinajul de Sf. Andrei, interzis. Tribunalul Constanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului

  •  
  •  
  •  
  •  

Tribunalul Constanța a decis astăzi că pelerinajul de Sf. Andrei nu va putea fi organizat.

Magistraţii au respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de suspendare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice participarea la pelerinaje a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Astfel, la Mănăstirea Sfântul Andrei pot ajunge, pe 30 noiembrie, doar locuitorii comunei Ion Corvin, aflată în apropiere de lăcaş.

Totuși, decizia instanței nu este definitivă.

Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, spune că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare şi la religie.

“Vrem  să ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre Peştera Sfântului Apostol Andrei în zilele rânduite de praznic, pe 29 şi pe 30 noiembrie. Aceste restricţii prin care creştinii nu au voie să intre în biserică nu sunt fireşti. Ca păstor îmi apăr turma cea cuvântătoare, oamenii de credinţă. Credincioşii mi-au cerut să fiu portavocea lor, să îi apăr, să li se dea voie să fie în biserică. Sunt drepturile noastre constituţionale, drepturile omului de asemenea specifică că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de religie”, a afirmat IPS Teodosie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *