Pensiile pentru luna mai vor fi plătite în avans, înainte de Paște

Guvernul adoptă, în şedința de astăzi, hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşte.

Proiectul prevede plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024.

”Este un gest firesc de respect faţă de seniorii României. Ştiu că va fi foarte multă muncă în ministere, case de pensii, Poştă, bănci, dar cred că toţi cei implicaţi, care au un părinte, o bunică sau un unchi, îşi dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea celei mai mari sărbători creştineşti “, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Sunt virate peste 1,96 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi  339,359 milioane lei din bugetul de stat către Compania Naţională Poşta Română S.A pentru plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal.

De asemenea, va fi virată suma de 6,347 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 683,898 milioane lei din bugetul de stat, către băncile comerciale pentru plata în avans a drepturilor menţionate aferente lunii mai 2024, în cont curent sau în cont de card.

Sumele prevăzute vor fi virate de către Casa Naţională de Pensii Publice prin casele teritoriale de pensii până pe data de 30 aprilie 2024, inclusiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *