sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Acasă > Ultima ora > Percheziții DNA la Ministerul Agriculturii

Percheziții DNA la Ministerul Agriculturii

DNA face joi percheziţii la Ministerul Agriculturii. Vizate sunt două persoane: secretarul de stat Nagy Peter Tamas şi secretarul general Virgil Găman.

Sunt vizate contracte fictive, în valoare de 400 de milioane de euro, cu firme agreate, legate de Târgul Indagra 2014, de la Romexpo. Procurorii suspectează fapte de spălare de bani şi luare de mită.

Acţiunea este defăşurată de procurorii DNA – structura centrală.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada octombrie-decembrie 2014.

 În cursul zilei de 08 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în mun. București și județele: Mureș, Brașov și Prahova din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

 În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

DNA îi suspectează pe secretarul de stat Nagy Peter Tamas şi secretarul general Virgil Găman, ambii din Ministerul Agriculturii, ca ar fi luat mită între 10.000 şi 40.000 de euro.

Se pare ca planul era ca mita sa fie ‘sparta’ sub forma unor contracte cu mai multe firme si cei doi se ocupau cu gasirea mai multor SRL-uri pentru contracte fictive: se incasau bani, dar nu se desfasurau activitati, iar banii ajungeau in buzunarele celor doi.

Surse judiciare vorbesc despre două firme suspectate. Dosarul are legatura cu organizarea, in octombrie – noiembrie 2014, la Romexpo, a targului ‘Indagra’.

De exemplu, Nagy Peter Tamas ar fi vrut sa ia 11.000 euro astfel: se incheia un contract fictiv de prestări servicii cu o asociatie de crescători de bovine.

Producţia de spoturi publicitare si produse de protocol sunt doua exemple, spun surse judiciare, de contracte fictive in acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *