Percheziții la Constanța

  •  
  •  
  •  
  •  

 UPDATE

Procurorii DNA București au descins în această dimineață, cu patru mașini de mascați și una de poliție, la sediul Oficiului de Cadastru din Constanța. Perchezițiile vizează acte ce ar putea avea legătură cu dosarul retrocedărilor în care este anchetat și Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța.

Din primele informații strânse la orele dimineții, procurorii DNA verifică modul în care au fost împărțite mai multe terenuri din  Constanța, printre beneficiarii acestei împărțiri numărându-se și fostul finanțator al echipei Dinamo București, Cristian Borcea.

Vă reamintim că Borcea a fost condamnat în Dosarul Transferurilor și a fost internat, în urmă cu câteva zile, la spitalul penitenciarului Poarta-Albă.

În urma informațiilor apărute azi dimineață în presă, DNA a emis un comunicat, în care susține că perchezițiile nu vizează nicio instituție publică.

“Ca urmare a unor informații apărute în mass media în cursul dimineții de 22 aprilie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări:

Ca urmare a autorizării de către instanța competentă, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează percheziții domiciliare în trei locații situate în municipiul Constanța, niciuna dintre locații nefiind sediul vreunei instituții publice.

Perchezițiile au fost efectuate în cauza penală în care MAZĂRE RADU ȘTEFAN, MAZĂRE ALEXANDRU și MORGENSTERN AVRAHAM sunt cercetați pentru fapte de corupție (vezi comunicatele nr. 414, 420 din 8 aprilie 2014, 458 din 16 aprilie și 462 din 17 aprilie 2014).

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare “, se arată în comunicatul DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *