joi, 13 august 2020
Acasă > Eveniment > Percheziții la hoți de cale ferată

Percheziții la hoți de cale ferată

La data de 9 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti – I.G.P.R. au efectuat două percheziţii domiciliare în comuna Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de furt de componente de cale ferată.

Activitățile s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care poliţiştii fac cercetări cu privire la furtul mai multor componente de cale ferată, sustrase în ultimele două luni, dintre staţiile Filipeştii de Pădure şi Mina Gura Palăngii.

Din cercetări a reieşit că, bunurile, în valoare de peste 30.000 de lei, au fost valorificate la un centru de colectare a fierului vechi de pe raza comunei Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova.

La percheziţii, poliţiştii au depistat şi ridicat mai multe componente de cale ferată (plăci de prindere, buloane, tirfoane, cheia pentru desfacerea componentelor), susceptibile a fi fost sustrase de la infrastructura feroviară.

De asemenea, poliţiştii au condus la audieri patru persoane, dintre care trei bănuite de săvârşirea furturilor şi a patra, administratorul centrului de colectare bănuit că ar fi valorificat componentele de cale ferată deşi ar fi cunoscut că erau furate, urmând ca în funcție de probatoriul administrat în cauză să fie dispuse eventuale măsuri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *