duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Percheziții la persoane bănuite de abuz în serviciu

Percheziții la persoane bănuite de abuz în serviciu

Poliţiştii din Filiaşi au efectuat percheziţii la sediul unei instituţii şi la locuinţele a doi funcţionari, bănuiţi că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 150.000 de lei, prin darea în folosinţă de terenuri, în mod abuziv, unor persoane fizice şi juridice.

La data de 21 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj au efectuat trei percheziţii la locuinţele a doi funcţionari şi la sediul unei instituţii din Filiaşi.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz  în serviciu şi sustragere de înscrisuri.

Se fac cercetări cu privire la modul în care au fost date în folosinţă către persoane fizice şi juridice mai multe terenuri aparţinând  domeniului public şi privat al instituţiei, începând cu anul 2010 până în prezent.

Din cercetări a reieşit că, cei în cauză, în calitate de funcţionari, ar fi pus la dispoziţia unor persoane fizice şi juridice suprafeţe de teren, fără încheierea unor contracte de concesiune, închiriere, acorduri de folosinţă, sau cu încheierea unor astfel de acte administrative cu încălcarea prevederilor legale.

Prejudiciul cauzat este de peste 150.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe înscrisuri, respectiv cereri nesoluţionate pentru prelungirea contractelor, informări privind neplata chiriei şi situaţia debitorilor neacţionaţi în instanţă pentru recuperarea debitelor.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *