Perchezițiii la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Vizat este și hotelul Riviera din Mamaia

  •  
  •  
  •  
  •  

In această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, efectuează 16 percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani. Vor fi puse în executare 9 mandate de aducere.

La data de 31 august a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Vâlcea şi Constanţa, la persoane fizice şi juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, vor fi puse în aplicare 9 mandate de aducere a unor persoane, în vederea audierii acestora şi dispunerii măsurilor legale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006–2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 10 milioane de euro.

Acțiunea beneficiază de suportul specialiştilor Direcței Generale Antifraudă Fiscală și al polițiștilor din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalităţii economice din inspectoratele de poliție judeţene Argeş, Olt şi Constanţa.

La activități participă și jandarmi.

Sursa: radioconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *