duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Stiri importante > Pericol de infecție la Palazu Mare. O baltă de apă împuţită a invadat mai multe străzi

Pericol de infecție la Palazu Mare. O baltă de apă împuţită a invadat mai multe străzi

Constănțenii din cartierul Palazul Mare sunt panicați și nu știu ce se va întâmpla cu ei. De câteva zile țeava care transportă apa reziduală de la spitalul TBC s-a spart, iar apa a inundat o zonă mare. Oamenii acuză că autoritățile nu îi bagă în seamă.

Cartierul Palazu Mare este inundat de câteva zile din cauza unei avarii la conducta de apă menajera a spitalului TBC. Apa reziduală a umplut strazile, pășunile și cel mai probabil s-a infiltrat în pământ și de acolo în lac.  localnicii sunt îngrijorați, dar și indignați pentru că nimănui nu îi pasă de soarta lor. Au facut reclamații la mai multe instituții abilitate, dar fără prea mare succes.

Ultimul care a aflat ca s-a spart conducta este chiar administratorul spitalului TBC. El susține că apa menajeră este tratata în incinta spitalului. În plus, el spune că țeava este etanșă, chiar dacă apa țâșnește din pământ la doi pași de el Potrivit lui  Doru Giurgiu – administrator spital TBC Constanța, nu este niciun fel de pericol de contaminare pentru că țeava este sub pământ și perfect etanșă. Pentru că nimeni nu a știut să îi lămurească care exact situația, dacă apa este sau nu infestată, iar Direcția de Sănătate Publica le-a spus că doar după repararea conductei va trimite pe cineva pentru  a dezinfecta zona, locuitorii vor duce probe de apă la un laborator privat pentru a vedea exact cât de mare este pericolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *