luni, februarie 24, 2020
Acasă > Ultima ora > Pericol de inundare a Autostrăzii Soarelui

Pericol de inundare a Autostrăzii Soarelui

Vicepremierul Liviu Dragnea a avertizat, joi, la Guvern, că Autostrada Soarelui riscă să fie inundată zilele următoare, din cauza unui dig de apărare care dă semne că se va rupe sub presiunea debitului crescut al Dunării. De asemenea, în pericol sunt şi conductele Conpet, două linii de înaltă tensiune şi calea ferată Bucureşti-Constanţa.

 “Avem o situaţie extrem de serioasă, unde cer tuturor instituţiilor şi celorlalte structuri o implicare rapidă, şi anume la digul de apărare a bălţii Ialomiţa. Începând de marţi, din dig s-au surpat aproape 8 metri, au mai rămas 10 metri din dig. Dacă Dunărea va creşte – se aşteaptă o viitură puternică – şi dacă acest dig se rupe, există riscul serios să se inunde Autostrada A2, pe segmentul Feteşti-Cernavodă, conductele de transport ale societăţii Conpet, două linii de înaltă tensiune care merg la centrala nucleară Cernavodă, precum şi calea ferată Bucureşti-Constanţa”, a declarat Liviu Dragnea.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a precizat că este nevoie urgent de 3-4 barje cu câte 1.000-1.500 de tone de piatră mare – care să fie pusă la dig – şi de planşee, pe o lungime de cel puţin 150 metri, explicând că acesta este punctul cel mai vulnerabil.

Premierul Victor Ponta s-a interesat dacă aceste materiale sunt disponibile, autorităţile implicate răspunzând că nu există încă barjele cu piatra de stâncă, dar că au fost deplasate utilaje şi a început dublarea digului în zona avariată, urmând să fie comandate şi barjele, joi sau cel târziu vineri dimineaţa.

Sursă: dcnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *