Perioada pentru înscrierile în schema de ajutor HoReCa, prelungită până pe 26 iulie

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului anunță că perioada de înscriere a firmelor în schema de ajutor HoReCa – compensare  de 20% din diferența de cifră de afaceri între 2019 și 2020 va fi prelungită cu o săptămână, până la 26 iulie 2021.

Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 29 iunie 2021.

Era programată să se închidă astăzi, 20 iulie 2021, cu posibilitate de prelungire, conform procedurii.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a emis  un ordin care extinde această perioadă pentru a permite cât mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile să acceseze schema.

Ministerul a estimat numărul potențialilor beneficiari ai schemei la 30.000.

Până pe 19 iulie 2021, cu o zi înainte de expirarea termenului inițial de depunere a a dosarelor online, au aplicat 8000 de firme.

Valoarea totală a cererilor de ajutor atinge, la ora publicării comunicatului, aproximativ 2,5 miliarde de lei.

Schema este finanțată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de 1 miliard de lei.

Plățile pe această schemă de ajutor de stat sunt pro-rata. Plata ajutorului nu depinde de  ordinea înscrierii în platforma STS dedicată schemei, iar dacă bugetul total este depășit de suma totală solicitată de beneficiari, cota bugetată de 2,5 miliarde de lei va fi împărțită proporțional tuturor firmelor acceptate.

Sursa: Comunicat Ministerul Economiei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *