vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Social > Perle la simularea de la Limba și literatura română la Bacalaureat 2016

Perle la simularea de la Limba și literatura română la Bacalaureat 2016

Pe lângă greşelile gramaticale, confuzii şi exprimări nefericite, elevii, la fel ca în anii trecuţi, au avut şi mesaje pentru corectori.

”E profundă tema poeziei, nu îţi poţi da seama de ea, poetul e cam visitor şi se stinge uşor-uşor în lume”.

”Versurile au la bază jertfa, fiind cum am spus mai sus o bijuterie, trebuie să cadă în noapte şi să se stingă în roua rozelor”.

”Eu nu utilizez internetul pentru cărţi, eu vorbesc cu prietenii pe facebook, stau la chat cu ei, îmi caut prieteni noi, mai dau cate un like din cand în când când vad câ cate un scriitor care postează ceva pe perete, dacă e smecher dau şi share”.

”Cartea nu este promovată pe internet, aştia în fiecare an greşesc subiectele”.

”Stefan Gheorghidiu era frustrat, nu se poate sa iubesti o târfă, aia vroia bani mai ales ca a dat de ăla la Odobeşti. Ce prost stă după fundul femeii?”.

”În opinia mea romanul ,,Moromeţii’’ are la bază tema iubirii dintre Ştefan si Ela”.

”Romanul Ion cuprinde 6 părţi adică 6 cărţi şi a fost scris în 17 zile, semn că va sfârşi grav Ion. A fost omorat cu o furca care o ţinea tatăl Anei în grajd”.

”Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere”

”Stefan era student la Religie şi Ela la conservator, el voia să studieze şi medicina dar l-a luat războiul şi a trebuit să o lase în grija lui domnul x”.

”Dimensiunea temporală se referă la locul desfăşurării acţiunii în aceasta poezie. O primă trăsătură a genului liric o reprezintă momentele subiectului, expoziţiunea prezintă un apus de soare”. ”Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere. E bună dacă e promulgată de cine trebuie, dacă nu să ne lase dracu cu politica lor”.

”Roman psihologic, parcă e Ion, am învatat genul liric, sau drama Ion”.

”Rebreanu are surse gârlă de aceia a scris în 25 de ani, nu a ştiut ce să aleagă”.

”Florica era o fată cam bună pentru Ion dar asta era înfometat după pământ, o scenă reprezentativă o constituie atunci când se culcă pe pământ şi se trezeşte să –l sărute”.

”Pe Florica o ardea în coceni iar pe Ana pe după sobă, bun băiat, destept, Ion se aseamană cu băieţii care stie ce vor de la o femeie, nu iubire”.

”Oricum nota nu se trece în catalog, vă pupă fratele vostru”.

”Sensul conotativ pentru cuvântul frunte este metafora”. Tema este distractia poetului prin văzduh. Luna e întalnita în toate poeziile care le-am citit”.

”Virgula desparte un cuvant de alt cuvant, să respire şi poetul”

”Eu baiat însămi vreau să spun ca nu prea ştiu despre legi, dar îmi plac când se dau . Mai potoleşte şi ei hoţia şi golănia din ţara asta”.

”Idea poetică este smechera şi se afla cu titlul la sentimente”.

”Am copiat subiectele să creadă mama că am scris mă plictiseam o ora şi juma pe aici”.

”Ion de Marin Preda este sugestiv”.

”Ultima noapte de război întaia zi de dragoste este încarcată de sentimentalism deoarece prezinta drama lui Stefan care o iubea mult pe Otilia. Astfel, Călinescu împreuna cu G o manevreaza pe femeie să pună laba pe bani nu să traiasca cu gânduri filosofice, femeie smechera, cine mai ţine la literatură”.

”Sinonime pentru cuvintele: apune- se luminează; jertfelor-bijuterilor”.

”Virgula desparte un cuvant de alt cuvant, să respire şi poetul”.

 

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *