Personalități constănțene au participat la Zilele Recoltei de la Năvodari

  •  
  •  
  •  
  •  

La sărbătoarea toamnei tradiţia a fost respectată şi anul acesta, aşa că nu au lipsit concursurile, premiile constând în sticle de vin, saci de cartofi și chiar scutirea de la plata impozitelor.

Năvodărenii prezenți pe stadionul Flacăra la Zilele Recoltei au avut parte de o surpriză. Primarul Nicolae Matei a venit împreună cu ministrul Culturii, Puiu Hașotti, care s-a arătat încântat de evoluția orașului.

Păstrând vie tradiția anilor trecuți, năvodărenii și-au măsurat forțele la concursul de cărat saci de cartofi. Șase concurenți au încercat să câștige sacul cu 30 de kilograme de legume. Premiul I a fost luat de un tânăr care a promis să împartă cartofii cu prietenii.

Și pentru că nicio sărbătoare a toamnei nu poate fi marcată fără o sticlă de vin, 4 năvodăreni s-au întrecut la concursul de băut din licoarea lui Bachus. Câştigătorul a fost acelaşi ca anul trecut. El a reușit să bea 7 pahare în doar 39 de secunde. Martinaș Iosif a primit pentru reuşita sa 4 litri de vin.

O supriză pentru năvodăreni în acest an a fost concursul Sfoara. Deşi este o întrecere marinărească, premiul I a fost adjudecat de echipa de oieri din Brașov, prezentă la Zilele Recoltei cu tot felul de brânzeturi.

La fel ca și în ceilalți ani, comercianții cu cele mai aspectuase tarabe au fost premiați. Ei au fost scutiţi de plata impozitului pe o perioadă de 3 luni, în timp ce la premiul 2 s-a asigurat plătirea impozitului pe 2 luni iar pentru locul 3, scutirea plății  pentru o lună.

Atmosfera a fost întreținută de tinerele talente din Năvodari, care au câștigat diferite concursuri locale dar și naționale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *