Tuesday, 25 September 2018
Acasă > Eveniment > Pescador turcesc surprins la braconaj în apele Mării Negre

Pescador turcesc surprins la braconaj în apele Mării Negre

Nava MAI 1104 din cadrul Grupului de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere şi patrulare pe Marea Neagră, a identificat astăzi, în jurul orei 7:00, la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanţa, o ambarcaţiune suspectă că desfăşoară activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Ambarcaţiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia.

În urma somaţiilor poliţiştilor de frontieră pentru a permite operaţiunea de abordaj şi control conform procedurilor legale, pescadorul şi-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităţilor române.

Nava Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice şi semnale radio, urmate de somaţii conform legii, însă membrii de echipaj au refuzat în continuare să se conformeze.

Echipajul poliției de frontieră a folosit gradual armamentul de la bordul navei P.F.R., în conformitate cu prevederile legale în vigoare, excutându-se serii de focuri de avertisment.

Totodată, în conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autorităţile de frontieră din Bulgaria şi Turcia despre activitatea în curs.

În continuare, se desfășoară misiuni specifice în vederea documentării întregii activități a pescadorului turcesc.

Acţiunea este în derulare, transmite Poliția de Frontieră.

Sursa: Comunicat Poliția de Frontieră

 

Un comentariu la “Pescador turcesc surprins la braconaj în apele Mării Negre

  1. Atit timp cit un pescador turcesc scapa din apele teritoriale Romane[nu ca ar fi prima oara] fara a da socoteala pentru braconaj si pe deasupra fiind identificat si chiar apoi scapat de catre un echipaj al politiei de frontiera ma face sa gindesc de 2 ori ,sau ai nostrii erau cu o barca cu visle ,de pescadorul a reusit sa scape ori folosind gradual toate procedurile legale deja au trecut la Bulgari turcii si ma gindesc ca somatiile au fost facute in legendarul stil ardelenesc !
    Dar nui bai ,are balta calcan !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.