Acasă > Eveniment > Pescuit ilegal pe Brațul Chilia. Aproape 60 de kg de pește, confiscate de polițiștii din Tulcea

Pescuit ilegal pe Brațul Chilia. Aproape 60 de kg de pește, confiscate de polițiștii din Tulcea

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit într-o ambarcațiune în care se aflau trei cetăţeni români cantitatea de aproximativ 58 kilograme de peşte diferite specii, pentru care aceștia nu dețineau documente legale.

În data de 14.07.2018, în jurul orei 21.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat un control asupra a trei persoane aflate într-o ambarcațiune, care naviga pe Brațul Chilia, județul Tulcea. Astfel, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetățeni români, cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit în ambarcațiune plase de pescuit având în ele captura de pește ce conținea cantitatea de 40 kg specia cegă și 18 kg plătică, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Cantitatea de sturion a fost redată mediului natural în prezența reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, iar cantitatea de 18 kg plătică urmează a fi predată unei societăţi comerciale de profil.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Sursa: Comunicat Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.