duminică, septembrie 22, 2019
Acasă > Social > Pescuiți în Deltă? Informații de la Garda de Coastă

Pescuiți în Deltă? Informații de la Garda de Coastă

Garda de Coastă informează că se estimează că, în cursul anului 2019, numărul turiştilor va crește în judeţul Tulcea şi în special în Delta Dunării.

Odată cu deschiderea unui nou sezon turistic, polițiștii de frontieră aduc în atenţie celor ce au ales această destinaţie turistică pentru anul 2019, faptul că aceasta este “zonă de frontieră”.

Zona de frontieră cuprinde teritoriul aflat pe o adâncime de 30 km faţă de frontiera de stat şi ţărmul Mării Negre, către interior, astfel încât, cei ce ne vor vizita, vor întâlni pe timpul sejururilor poliţişti de frontieră la datorie, care îndeplinesc atribuţii generale şi specifice stabilite prin O.U.G. nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Având în vedere că una din activitățile preferate ale celor care aleg să petreacă timpul liber în Delta Dunării, respectiv în Dobrogea de nord este pescuitul, sunt menționate  câteva aspecte ce trebuie respectate pentru practicarea acestei activităţi.

”Pescuitul industrial şi sportiv în apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială se efectuează, în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul prealabil al organelor Poliţiei de Frontieră Române, în conformitate cu art. 40 din O.U.G. nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României.

Avizele pentru desfăşurarea activităţii de pescuit sportiv se eliberează de către Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, situat în municipiul Tulcea, strada Isaccei nr. 103. Cererea de solicitare a avizului, însoţită de copii ale cărţii de identitate a solicitantului şi permisului de pescuit recreativ-sportiv valabil pentru anul în curs, se pot depune la sediul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 13.00. În afara orelor de program, sâmbătă, duminică, sărbători legale, documentele pentru eliberarea avizelor de pescuit sportiv se pot depune pe adresa de e-mail stpf.tl@igpf.ro sau fax 0240.534.996.

De asemenea, cererile de avizare pot fi depuse de persoanele interesate şi la sediile Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina sau Grup Nave Sulina.

Menţionăm faptul că, de la începutul anului până în prezent, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au fost eliberate peste 11.000 de avize pentru pescuit recreativ-sportiv, semnificativ în creştere faţă de anul 2018, în cursul căruia au fost eliberate 12.000 de avize pentru pescuit recreativ-sportiv”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *