luni, 10 august 2020
Acasă > Eveniment > Peste 1.000 de persoane, au așteptat, în Gara Slatina, sosirea trenului regal

Peste 1.000 de persoane, au așteptat, în Gara Slatina, sosirea trenului regal

 Principesa Margareta, Principele Radu și Principesa Maria au fost întâmpinați marți, în Gara Slatina, unde au sosit cu trenul regal, de peste 1.000 de persoane.

Trenul regal a oprit în Gara Slatina pentru câteva minute, iar printre cei prezenți să întâmpine membrii familiei regale s-au aflat prefectul Silviu Neacșu, deputatul Emil Moț, primarul interimar al municipiului Slatina, Emil Popa.

Garnitura regală reface marți, simbolic, drumul Drobeta-Turnu Severin — București parcurs în urmă cu 150 de ani de Regele Carol I. Peronul Gării Slatina s-a dovedit prea îngust pentru cele peste 1.000 de persoane care au sosit să aștepte trenul regal cu multe zeci de minute înainte de ora 13,10, când a ajuns garnitura în care s-au aflat membri ai familiei regale.

Potrivit unui comunicat de presă al Casei Regale, trenul aducerilor aminte a plecat din Drobeta Turnu Severin marți dimineața, la ora 8,30, și a oprit în gările Filiași, Craiova și Slatina.

Următoare oprire va avea loc în Gara din Titu, la ora 16,13, unde trenul va staționa 12 minute, gara din Titu fiind istoric legată de Regele Carol I și de Regină Elisabeta. Suveranii își așteptau adesea aici musafirii oficiali și se urcau în tren alături de aceștia pentru a parcurge împreună drumul către București — Cotroceni.

Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie 2015, va fi la Gara Regală Băneasa, la ora 17,16, se mai arată în comunicatul menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *