duminică, ianuarie 19, 2020
Acasă > Comunicate > Peste 260 kilograme de peşte confiscate la Mangalia

Peste 260 kilograme de peşte confiscate la Mangalia

BULETIN INFORMATIV

24.04.2013

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care pescuiau cu plase tip comercial, respectiv transportau cu un autoturism 264,5 kilograme de peşte, fără a deţine documente legale.

● În data de 23.04.2013, în jurul orei 17.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune tip lotcă cu motor, în care se aflau V.D. în vârstă de 57 ani şi R.S. de 41 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.

În urma controlului au fost descoperite două plase tip setcă, în lungime de 180 metri, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justiifcative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, ambarcaţiunea, motorul, două rame, un rezervor cu benzină şi un acumulator, bunuri evaluate la aproximativ 9.500 lei, conform procedurilor legale.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra, în care se aflau doi bărbaţi.

În urma controlului, în portbagaj şi pe bancheta din spate a autoturismului, au fost găsiţi opt saci din plastic în care se aflau 264,5 kilograme de peşte din speciile crap şi singer.

Pasagerul din dreapta, D.I.B. în vârstă de 44 ani, domiciliat în municipiul Mangalia a declarat că respectivii saci îi aparţin, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport al peştelui.

Poliţiştii de frontieră au ridicat cantitatea de peşte, evaluată la 2.069 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial”, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” şi „transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Opel Astra cu ITP fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Opel Astra, pentru care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică fals.

În data de 23.04.2013, în jurul orei 10.20, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român H.G., în vârstă de 24 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, la volanul unui autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în R. Bulgaria.

În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat autoturismul din R. Bulgaria de la o persoană necunoscută, fără a cunoaşte faptul că documentul respectiv este fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *