duminică, 9 august 2020
Acasă > Social > Peste 3.000 de vizitatori la Palatul Parlamentului, duminică, în primele ore de la debutul programului “Porți Deschise”

Peste 3.000 de vizitatori la Palatul Parlamentului, duminică, în primele ore de la debutul programului “Porți Deschise”

Aproape 3.000 de persoane au vizitat Palatul Parlamentului duminică, de 1 Decembrie, în primele ore de la debutul evenimentului “Porți deschise la Camera Deputaților”.

Cei interesați au avut intrarea liberă în câteva dintre cele mai somptuoase încăperi din Camera Deputaților, de la sala cu marmură roz de Rușchița “Nicolae Bălcescu” până la imensul spațiu al sălii “I.C. Brătianu”, în care au putut vedea o expoziție cu machete de trenuri ce au fost prezentate la Forumul Economic și Comercial China-Europa Centrală și de Est.

Turul sălilor deschise publicului, de Ziua Națională, de la ora 10,00 până la ora 15,00 durează aproximativ 40 de minute și are drept punct central de atracție sala de plen, unde cei mai mulți vizitatori au ales să se fotografieze lângă fotoliul de prezidiu.

După câteva minute petrecute la filtrele de securitate, vizitatorii, care au venit în majoritate alături de familie sau grupuri de prieteni, au putut vedea prima sală, “Nicolae Bălcescu”. Aici au aflat, de la ghidul desemnat pentru această încăpere, că toate decorațiunile și materialele folosite sunt autohtone — marmură de Rușchița, covoare uriașe de Cisnădie și perdele cu fir de aur și de argint realizate la Sighișoara. Deși impresionantă, Sala “Nicolae Bălcescu” este considerată a fi una dintre cele mai mici din Palatul Parlamentului și era preferata Elenei Ceaușescu datorită culorii sale roz.

Vizitatorii au putut vedea, pe rând, sala “Nicola Iorga”, biroul președintelui Camerei Deputaților, sala de plen, sala “Alexandru Ioan Cuza” și sala “I. C. Brătianu”. Vizitatorii au putut afla, printre altele, că în Casa Poporului sunt aproximativ 100.000 de becuri sau că modelul covoarelor sau al marmurei reflectă modelul plafonului fiecărei săli.

Grupuri organizate pot vizita în fiecare zi Palatul Parlamentului.

Seara de 1 Decembrie se va încheia la Parlament cu un foc de artificii, în jurul orei 18,00.

sursa: AGERPRES

2 thoughts on “Peste 3.000 de vizitatori la Palatul Parlamentului, duminică, în primele ore de la debutul programului “Porți Deschise”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *