luni, 10 august 2020
Acasă > Eveniment > Peste 360 de soldaţi americani vor participa alături de cei români la simulări

Peste 360 de soldaţi americani vor participa alături de cei români la simulări

Black Sea Rotational Force 13 este un exercițiu militar multinaţional, condus de Corpul de Infanterie Marină care a început în România încă din anul 2010. Timp de patru ani, unitatea militară de la Mihail Kogălniceanu, a devenit a doua casă pentru americani. În fiecare an exerciţiul adună la un loc militari din peste 14 ţări, iar anul acesta a reuşit un record: 3.700 de soldați.

Este al patrulea an consecutiv când Armata Statelor Unite alege să-și antreneze soldații pe pământ românesc. Comandantul militarilor americani a spus că se bucură că a revenit la Constanţa pentru că de fiecare dată a avut câteva ceva de învăţat despre cultura şi tradiţia noastră.

Deşi vor avea foarte puţin timp liber, americanii spun că au de gând să viziteze cât mai multe locuri din Constanța. Soldaţii care au venit pentru prima dată la malul mării spun că aşteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului estival.

Activităţile de instruire în comun se vor desfăşura la Mihail Kogălniceanu, Poligonul de la Babadag, Craiova, Dej, Bacău, Târgul Mureş şi Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *