vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Sanatate > Peste 5 milioane de carduri de sănătate au fost livrate

Peste 5 milioane de carduri de sănătate au fost livrate

Peste 5,5 milioane de carduri de sănătate au fost predate asiguraților, din cele 10 milioane preluate de Poșta Română, informează un comunicat de presă al CNAS remis Agerpres.

“Din datele furnizate de CN Poșta Română privind stadiul de distribuire a cardului național de sănătate, vă informăm că din data de 19 septembrie și până în prezent Poșta Română a preluat peste 10 milioane de carduri de sănătate, dintre care peste 5,5 milioane de carduri au fost predate asiguraților”, susține CNAS.

Totodată, aproximativ 4,5 milioane de carduri preluate de Poșta Română se află în prelucrare și vor fi livrate conform graficului.

“Rata de distribuire a cardului național de sănătate este în acest moment de peste 85%. Procesul de predare-primire a cardurilor de sănătate în vederea distribuirii continuă conform organizării interne a CN Poșta Română, în conformitate cu acordul cadru și contractele subsecvente încheiate cu CNAS și casele de asigurări de sănătate. CN Poșta Română va efectua servicii de preluare, sortare, transport și distribuire a trimiterilor poștale conținând cardurile naționale de asigurări sociale de sănătate pentru aproximativ 12,5 milioane de carduri tipărite pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani”, se mai arată în comunicat.

Conform graficului de predare-primire, sunt preluate în rețeaua poștală câte 6-700.000 de carduri pe zi. În termen de 20 de zile lucrătoare de la recepționarea cardurilor de sănătate, CN Poșta Română se obligă să distribuie cardul de sănătate către asigurați.

Sursa: Agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *