Peste 5 milioane de euro, pentru modernizarea Delfinariului de la Constanța. Fondurile, asigurate de Ministerul Turismului și Consiliul Județean

  •  
  •  
  •  
  •  

Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța va fi extins și modernizat. Lucrările vor costa aproximativ 5,5 milioane euro.

Fondurile sunt asigurate în proporție de 70% de către Ministerul Turismului, iar diferența este acoperită de Consiliul Județean Constanța.

Contractul de finanțare a fost semnat, miercuri, de ministrul Turismului, Bogdan Trif și președintele Consiliului Judetean Constanța , Marius Horia Țuțuianu.

„Avem un program de guvernare în care investițiile sunt prioritare și mă bucur că reușim să implementăm proiectele pe care ni le-am propus. Turismul este un domeniu pentru care investițiile sunt necesare.  Alături de promovare și măsuri de încurajare și susținere pentru mediul privat care activează în acest domeniu, investițiile fac parte din obiectivele Ministerului Turismului. (…) Astăzi sunt la Constanța pentru a semna o altă finanțare importantă pentru turismul de pe litoral dar și pentru comunitatea județului Constanța, respectiv modernizarea și extinderea Delfinariului.

Ministerul vine cu 70% din sumă, restul va fi contribuția Consiliului Județean care este inițiatorul acestui proiect și care a întocmit documentația pentru finanțare.

Aproximativ 5,5 de milioane de euro vor fi investite pentru ca turiștii dar și mamiferele marine să se bucure de un delfinariu la standarde europene. Doar în ultimi trei ani numărul turiștilor, care au călcat pragul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a crescut cu 80%. De exemplu, în 2018, 626.000 de turiști au vizitat acest obiectiv. Așadar, potențialul acestui punct de atracție turistică este enorm”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

“În județul Constanța investițiile nu se vor opri aici. Astăzi, am semnat contractul de finanțare pentru modernizarea și extinderea delfinariului, dar proiectele vor continua și cât de curând posibil vom depune la Ministerului Turismului documentația și pentru construcția unui acvariu cu o suprafață de 3600 mp ce se va găsi tot la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și care va reprezenta un punct de atracție foarte important pentru constănțeni și pentru turiștii care vor veni la mare”, a spus și Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Sursa: Ministerul Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *