Acasă > Comunicate > Peste 60.000 jucării şi articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Peste 60.000 jucării şi articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

În această săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Peste 60.000 jucării şi articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute şi nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

În perioada 09 decembrie – 13 decembrie 2013, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în cinci containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 60.212 jucării şi articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute şi 3.600 figurine magnetice, nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 1.969.200 lei.

În această săptămână poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a cinci containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Ilfov.

În urma controlului au fost descoperite 1.969.200 jucării (păpuşi, seturi jucării din plastic, jucării de pluş) şi articole diverse (pijamale pentru copii, figurine magnetice, pungi din plastic), susceptibile a fi contrafăcute cu o valoare de aproximativ 1.969.200 lei dacă ar fi originale, din care au fost 3.600 figurine magnetice, nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 7.200 lei.

Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor  comerciale, cu vârste între 21 de ani şi 45 de ani, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *