Peste 60 de companii mari recrutează în noiembrie

  •  
  •  
  •  
  •  

 

O analiză a site-ului de recrutare Myjob arată că în noiembrie peste 60 de firme mari din România vor derula selecţii de personal. Posturile puse la dispoziţia candidaţilor sunt din domenii diferite, adresându-se tuturor nivelurilor de experienţă şi carieră. În plus, locurile de muncă libere sunt în companii din întreaga ţară, salariaţii din provincie având posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de slujbe. Pentru persoanele interesate să activeze în vânzări, servi­cii cli­­enţi şi alimenta­ţie/co­merţ sunt multe companii cunos­cu­te care încadrează salariaţi. Prin­tre anga­jatorii care recrutează în noiembrie re­găsim Domo, Mic.ro, Cuptorul cu Lem­ne, Zepter Insu­ran­ce, BauMax, Rewe România, Real, Billa, Ana& Cor­nel, Auchan şi Dedeman. De exemplu, Domo cau­tă de la casieră la consultant vân­zări sau director de magazin. La rân­dul său, Billa are ne­voie de ma­nager trainee, iar Auchan de contabili, responsabil resurse uma­ne, şef serviciu securitate, ma­na­ger raion fresh şi specialist logistică şi IT.

Veşti bune de pe piaţa muncii vin şi pentru românii specializaţi în sectorul financiar, mai multe instituţii de credit având nevoie de lu­crători noi. Este vorba despre BCR Banca pentru Locuinţe, Millennium Bank, Alpha Bank, Creditcoop, Ban­ca Românească, Procredit Bank, BRD, OTP Bank, ING şi Provident Finan­cial România. Cele mai multe slujbe libere în această zonă se adre­sează consilierilor financiari.
Analiza Myjob relevă oportuni­tăţi de angajare şi în software şi IT&C. Sunt posturi disponibile pentru acest segment în cadrul compa­ni­ilor Endava, Adobe Systems, Ga­me­loft, Teamnet International, Arobs Transilvania Software, Yazaki Com­ponent Technology, Webhelp Româ­nia, Grip Pentalog sau Toluna Ro­mâ­nia. Gama de posturi pusă la dispo­ziţia specialiştilor din aceste dome­nii se adresează atât începătorilor, cât şi persoanelor cu experienţă. Cei care vor să muncească în telecomunicaţii o pot face la Vodafone. În ceea ce priveşte domeniul customer service/call center, recrutează atât firma Easycall, cât şi Arvano Ser­vices. De asemenea, pe zona consultanţilor sunt oferite slujbe în cadrul Genpact.
Specialiştii site-ului de recrutare susţin că cele mai mari şanse de an­ga­jare pentru ingineri sunt la Conti­nen­tal Corporation – Automotive Di­vi­sions. De asemenea, pentru farmacişti, medici, asistenţi sau pentru per­soanele care doresc să lucreze ca reprezentanţi medicali există posturi vacante la Adm Farm, Audio­nova, Rosana Medical, Centrifarm şi Regina Maria. Şi în transporturi şi distribuţie sunt joburi libere, la fir­mele Scania, Urgent Curier şi Radar Group.

Oferte de muncă bune vin şi din străinătate
Domeniile în care se caută cei mai mulţi români în străinătate sunt medical/farmacie, inginerie şi IT pen­tru poziţiile care necesită studii su­perioare, şi agricultură, restauran­te/hoteluri/catering, asistenţă so­cia­lă pentru joburi în cazul cărora se ce­re o pregătire minimă. În ceea ce pri­veşte salarizarea, MyJob oferă şi câ­te­va exemple. Un medic rezident în Germania poate câştiga 3.000-3.500 de euro, în timp ce unui specialist, în funcţie de experienţă, i se oferă între 5.000 şi 9.000 de euro. Pentru slujbele de asistenţi medicali în Bel­gia pachetul salarial porneşte de la 1.500-2.000 de euro. De asemenea, în agricultură, în asistenţă socială sau în industria hotelieră se poate câş­ti­ga în Italia o leafă netă între 700 şi 1.000 de euro.

Sursa: www.sfn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *