Acasă > Social > Peste 8 tone de alimente, retrase de la vânzare de DSVSA

Peste 8 tone de alimente, retrase de la vânzare de DSVSA

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa în perioada 01.09.2014 – 08.09.2014 s-au materializat prin verificari la 183 obiective : 4 unitati de fabricare a prajiturilor şi produselor proaspete de patiserie, 25 unitati de morarit si panificatie, 4 unitati de fabricare a produselor de patiserie conservata, 14 depozite alimentare, 58 unitati de alimentatie publica, 8 unitati de productie, 9 laboratoare cofetarie-patiserie, 28 unitati de comercializare, 9 supermarket-uri, o unitate de fabricare produse zaharoase, 10 unitati pentru depozitarea semintelor de consum, 1 unitate de comercializare congelate, 1 unitate de morarit,1 unitate de ambalare,1 unitate de fabricare produse zaharoase,1 unitate de fabricare produse extrudate, 2 piete, 3 farmacii, 1 incinerator SNCU, 1 abator.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat, ca abatere de la normele sanitare veterinare: nerespectarea normelor de igiena la un laborator de cofetarie. Acesta abatere a fost sanctionata cu amenda de 1200 lei. Au fost confiscate şi retrase de la vanzare produse alimentare din categoriile: carne si produse din carne -3700 kg, lapte si produse lactate -1169 kg, peşte şi produse din peşte -2514 kg, oua -38 kg, produse de panificatie şi patiserie – 8kg, alte produse -996 kg. Valoarea acestora este in cuantum de 89.014 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate care unitati de neutralizare a subproduselor de origine animals şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *