Peste şase sute de mii de constănţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne

  •  
  •  
  •  
  •  

Pe listele permanente sunt înscrişi aproximativ 620 de mii de constănţeni cu drept de vot. Ei pot vota la oricare dintre cele 566 de secţii de votare din judeţ, cu 34 mai multe decât la alegerile locale din iunie. Şi numărul alegătorilor ar putea fi considerabil mai mare, având în vedere numeroşii turişti care îşi petrec weekend-ul pe litoral. Toate structurile M.A.I au intrat în alertă. În judeţul Constanţa, sunt aproximativ 1500 de cadre care vor supraveghea procesul electoral şi vor asigura desfăşurarea în siguranţă a scrutinului.

Acestora li se alătură echipele de intervenţie, pregătite să acţioneze în cazul unor sesizări venite în timpul procesului electoral, dar şi poliţiştii de la rutieră.

După închiderea urnelor, preşedinţii secţiilor de votare vor fi însoţiţi de oamenii legii pentru predarea buletinelor de vot şi a proceselor verbale.

La referendumul de duminică pot vota cetăţenii care au împlinit 18 ani până în ziua votării, excepţie făcând persoanele care şi-au pierdut drepturile electorale în urma unei condamnări judecătoreşti, precum şi persoanele puse sub interdicţie din cauza unor afecţiuni psihice.

VEZI VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *