miercuri, 12 august 2020
Acasă > Sanatate > Petiţie împotriva desfiinţării Spitalului din Eforie Sud

Petiţie împotriva desfiinţării Spitalului din Eforie Sud

Angajaţii Spitalului de Ortopedie , Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud nu stau cu mâinile în sân când vine vorba de soarta unei unităţi sanitare ce datează de peste 100 de ani. În acest sens, unul dintre medici a lansat o petiţie ce se opune desfiinţării spitalului. Mii de persoane au semnat deja petiţia, iar alte sute şi-au exprimat opinia în legătură cu hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa.

Nu desfiinţaţi Spitalul de Ortopedie din Eforie Sud. Am încredere în acest spital, pe mine m-a făcut bine, m-am dus cu mâna ruptă şi am plecat cu ea ca nouă. Cu toţii avem nevoie de acest spital şi de medicii din el.”

“Nu am realizat niciodată de ce se recurge la o astfel de cale, respectiv desfiinţarea unei entităţi care înseamnă istorie. Vă doresc succes în demersul iniţiat prin prezenta petiţie.”

“Pentru noi, familia Arsene din Basarabi, spitalul a fost şi este a doua casă în care ne-am regăsit liniştea şi puterea de a merge mai departe după un accident rutier grav. Spunem deci cu tot sufletul NU ÎNCHIDEȚI SPITALUL !!! AR FI O MARE PIERDERE!!!SUNT SIGURĂ CĂ CEI CARE I-AU TRECUT PRAGUL AU DOAR CUVINTE DE LAUDĂ LA ADRESA MEDICILOR ŞI PERSONALULUI MEDICAL !!!”

“Mare păcat : spitalul în cauză este o necesitate imperioasă pentru sănătatea naţiunii noastre ! De ce trebuie să semnăm o petiţie împotriva desfiinţării acestuia ? Pe cine trebuie să convingem că e nevoie de spitalul acesta ?”

Acestea sunt doar o parte din sutele de comentarii care au apărut în urma lansării petiţiei ce urmăreşte să strângă semnături care să  salveze renumitul spital de oase de la desfiinţare. Cel care a iniţiat această petiţie este medicul Toma Cucu, care lucrează în acest spital de 17 ani, această unitate fiind locul în care şi-a început activitatea de chirurg ortoped.  Ideea lansării acestei petiţii a apărut după ce postul Litoral Tv a difuzat un material despre colectivul Spitalului Eforie Sud în cadrul emisiunii “Valoare şi Declin” din data de 10 februarie.

Doctorul Toma Cucu, chirurg ortoped SOTRM, declară:

“Am rămas plăcut impresionat că un post de televiziune onest vrea să se implice şi să afle viaţa spitalului nostru. Ulterior, urmărind emisiunea şi impactul emisiunii asupra publicului, am constatat că numărul de vizualizări creştea considerabil. Atunci am zis că poate e momentul să iniţiem şi noi o acţiune, în care, într-un mod foarte pragmatic, din punctul de vedere al unui medic, al relaţiei medic pacient.  Să iniţiem o petiţie, pentru că bănuiesc că altă modalitate de a fi mai aproape de autorităţi cu o plângere ca o problemă și am conceput aşa pe genunchi textul petiţiei. Mi-am asumat eu această creaţie şi am postat-o pe site-ul acesta de petiţii online.”

Petiţia a fost lansată în ziua de 15 februarie, iar de atunci a reuşit să strângă aproape 3.000 de semnături împotriva desfiinţării spitalului. Ce se va întâmpla mai departe cu această petiţie şi ce cred medicii din cadrul spitalului despre această reorganizare vom afla într-o nouă ediţie a emisiunii “Valoare şi Declin”, care va fi difuzată în această duminică la ora 20:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *