sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Petrecere de final de sezon, pe litoral

Petrecere de final de sezon, pe litoral

A fost ultimul week-end aglomerat la malul marii iar sezonul estival pare sa se fi sfarsit. Terasele si restaurantele de pe litoral se pregatesc sa traga obloanele, nu inainte de a le oferi turistilor ramasi la mare  petreceri de neuitat . Aseara turistii s-au distrat  si au dansat in stil grecesc. Au gustat din bunatatile vechii Elade si au spart farfuri pe ritumuri de buzuki pana spre dimineata.

Se fac bagajele pe plajele de pe litoralul romanesc. Mii de turisti se pregatesc sa isi incheie vacanta si sa isi indrepte pasii catre case. Insa pentru a le mai alunga din tristetea despartirii patronii de terase si restaurante le-au pregatit petreceri de neuitat. Cea mai mare agitatie a fost in bucatarie. S-au pregatit bucate felurite care mai de care mai gustoase, dupa retete traditionale grecesti. Totul a fost din partea casei: bautura a curs valuri iar mancarea a fost pe saturate.

Atmosfera s-a incins insa cand pe terasa s-au aprins focurile de tabara si au inceput sa rasune rimurile grecesti.  De departe cel mai asteptat moment a fost spartul farfuriilor, o traditie veche greceasca. Se spune ca  grecii, oameni petrecareti, obisnuiau sa arunce  cutite la picioarele dansatoarelor, in semn de barbatie. Cum insa fetele ieseau ranite din aceste dansuri , cu timpul cutitele  au fost inlocuite cu farfurii, obiceiul fiind insa la fel de spectaculos si deloc periculos. De azi hotelierii si patronii de terase vor incepe sa isi faca socotelile, sa traga linie si sa vada daca acest sezon estival a fost sau nu unul profitabil.

Andreea BARBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *