Acasă > Social > Petrecere surpriză pentru bătrâni

Petrecere surpriză pentru bătrâni

Bătrânii de la azilul Poarta Albă au avut, marți, 3 iunie, parte de o mare bucurie. Voluntarii Crucii Roșii și elevii Școlii George Enescu din Năvodari i-au vizitat și le-au pregătit un spectacol artistic de excepție. La finalul evenimentului aproape 100 de bătrâni au primit din partea voluntarilor pachete pline cu alimente.

Acordurile muzicale de excepție, au adus bucurie pe chipurile și în sufletele, celor trecuți de a doua tinerețe.

“Ne pare bine că au venit, pentru că ne-au înveselit sufletele și nouă. Suntem bătrâni și nu mai putem să facem nimic, decât să ne bucurăm ochii și inima”, ne-a spus o pensionară, de la azilul de bătrâni din Poarta Albă.

“Ne-au înveselit. Au mai fost pe la noi și mai dorim să vină, ca să ne bucure inimile”, ne-a transmis un octogenar.

„Bătrânii noștri sunt multumiți și știu că nu i-a uitat nimeni, că sunt atât bunici, cât și parte din familia noastră, a tuturor”, ne-a declarat Nicoleta Vădineanu, Șef Centru de Îngrijire și Asistență Poarta Albă.

„În cadrul acestui proiect – Pentru bunicii noștri, cu dragoste – am zis să nu venim doar de anumite sărbători, ci să venim fără și în alte zile, fără vreun motiv anume, să facem aceste vizite cu dragoste. Astfel că, în parteneriat cu elevii școlii George Enescu din Năvodari, am creat acest eveniment și am venit cu daruri pentru bătrânii de aici”, ne-a spus Carmen Lungu, director Crucea Roșie Constanța.

Ca la orice petrecere , nu a lipsit muzica populară și nici dansurile tradiționale românești. Elevii Școlii Generale George Enescu din Năvodari s-au antrenat intens pentru a susține un spectacol nemaipomenit, instigându-i la dans, pe cei toți cei prezenți.

„Este o acțiune caritabilă, cu scopul de a conștientiza că există o vârstă a treia, care ne așteaptă pe toți, că există bunicii noștri care pot ajunge în situația asta și trebuie să ne implicăm, să fim alături de ei și să le aducem o rază de bucurie”, ne-a declarat profesor Iulia Sandu, director al Școlii Gimnaziale George Enescu, din Năvodari.

Surprizele pentru bătrâni nu s-au limitat numai la artă. Voluntarii au pregătit tuturor bătrânilor câte un pachet cu alimente, de care s-au bucurat foarte tare.

„Cu implicarea celor două clase de la școala George Enescu, am căutat să aducem pentru fiecare bătrân câte un pachet cu alimente”, ne-a spus Daniela Treșină, profesor-coordonator SNAC.

Elevii școlii Generale George Enescu din Năvodari și solista Liliana Cornilă, au primit din partea Crucii Roșii Constanța, diplome, în semn de respect pentru implicarea în acțiunile caritabile.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *