Piperul, unul dintre cele mai sănătoase condimente

  •  
  •  
  •  
  •  

Piperul este unul dintre cele mai sănătoase condimente. Indiferent de culoarea sa, negru, alb sau roşu, piperul combate răceala, este bun pentru stomac, ajută pielea să fie frumoasă şi poate duce la scădere în greutate.

Piperul este cel mai popular condiment din bucătăria românească şi nu numai. Piperul verde, cel roşu şi cel alb sunt mult mai puţin folosite de români, dar calităţile lor sunt la fel de preţioase.

Acest condiment poate fi remediu pentru unele probleme de stomac. Specialiştii susţin că piperul previne diareea, constipaţia, balonarea şi crampele şi ajută digestia. De asemenea, mâncărurile picante accelerează arderea celulelor grase.

Piperul este benefic pentru piele şi este recomandat în cazul răcelilor pentru că eliberează nasul şi sinusurile. Tratează tusea, laringita, bronşita şi alungă durerile în gât. Este un antibacterian şi un antioxidant care luptă împotriva infecţiilor şi chiar a cancerului.

Cercetătorii susţin că piperul este perfect şi dacă vreţi să scăpaţi de durerile provocate de pietrele la rinichi deoarece ajută la eliminarea acestora.

Piperul poate fi şi înlocuitor pentru medicamentele hipotensive. Poate reduce durerile de dinţi şi poate ajuta la eliminarea toxinelor deoarece provoacă transpiraţia.

Totuşi, trebuie mare grijă la cantitatea folosită, mai ales în cazul persoanelor care au suferit intervenţii chirurgicale abdominale pentru că piperul irită intestinele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *