Plase de pescuit confiscate în Delta Dunării

  •  
  •  
  •  
  •  

ŞTIRE

29.05.2013

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Plase de pescuit confiscate în Delta Dunării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând două persoane care desfăşurau actvităţi de pescuit cu 15 plase tip setcă, fără a îndeplini condiţiile legale.

În data de 28.05.2013, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina i-au surprins, pe lacul Tătaru din judeţul Tulcea, pe S.G. de 23 ani şi M.F. de 18 ani, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune cu motor, cu 15 plase tip setcă din fir textil.

Bărbaţii, domiciliaţi în judeţul Tulcea, nu au putut prezenta documente justificative pentru desfăşurarea activităţii de pescuit.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, în lungime de aproximativ 400 metri şi evaluate la 3.000 lei, conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi folosire a uneltelor de pescuit tip comercial de către persoane neautorizate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *