duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Plase de pescuit de aproximativ 1.500 metri şi 275 kilograme de peşte confiscate

Plase de pescuit de aproximativ 1.500 metri şi 275 kilograme de peşte confiscate

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Plase de pescuit de aproximativ 1.500 metri şi 275 kilograme de peşte confiscate

Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea  au confiscat 275 kilograme de peşte din diferite specii şi 19 plase monofilament a căror deţinere şi utilizare este interzisă prin lege.

      ● În data de 09.04.2014, în jurul orei 09.15, poliţiştii de frontieră i-au depistat, pe raza localităţii Baia, pe P.A. în vârstă de 34 de ani şi M.I. în vârstă de 31 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, în timp ce transportau cu un atelaj hipo mai multe plase monofilament cu captură de peşte.

În urma verificărilor au fost descoperite 19 plase monofilament în lungime de 1472 m şi 160 kilograme de peşte din specia caras.

      ● Tot ieri, în jurul orei 15.05, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe Braţul Sfântu Gheorghe, o ambarcaţiune cu motor condusă de C.V. în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării ambarcaţiunii, a fost găsită cantitatea de 115 kilograme de peşte din specia scrumbie, care nu a putut fi justificată cu documente legale.

În ambele cazuri,  poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 275 kilograme de peşte care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” şi „deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament”,  fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *