sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Plase interzise de lege în lungime de un kilometru şi 39 kilograme de peşte confiscate

Plase interzise de lege în lungime de un kilometru şi 39 kilograme de peşte confiscate

BULETIN INFORMATIV

06.02.2013

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Plase interzise de lege în lungime de un kilometru şi 39 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând opt cetăţeni români care pescuiau cu plase monofilament şi unelte de pescuit comercial, în lungime de aproximativ 1.000 metri, fără documente justificative.

În data de 05.02.2013, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au acţionat pe lacul Gorgonel din judeţul Tulcea, unde i-au identificat pe G.N. de 45 ani şi C.I. de 44 ani, care desfăşurau activităţi de pescuit cu 9 plase monofilament în lungime de 755 metri.

Asupra celor două persoane domiciliate în judeţul Tulcea a fost găsită şi cantitatea de 20 kilograme peşte.

În aceeaşi zi, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat în zona lacului Goloviţa, unde au verificat două persoane care transportau doi saci din rafie.

Cei doi bărbaţi, D.M. de 25 ani şi P.T. de 31 ani, deţineau 5 plase monofilament în lungime de 170 metri şi o plasă tip avă din fir textil, precum şi cantitatea de 19 kilograme peşte.

În data de 04.02.2013, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au verificat pe lacul Siutghiol o barcă penumatică în care se aflau C.I. de 32 ani şi A.V. de 31 ani.

Asupra celor doi bărbaţi domiciliaţi în oraşul Ovidiu au fost găsite două plase din aţă în lungime de 90 metri, pentru care nu deţineau autorizaţie de pescuit comercial.

În aceeaşi zi, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au depistat în zona de competenţă două persoane care pescuiau cu o unealtă de pescuit tip halău.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament, uneltele de pescuit comercial şi o barcă pneumatică cu două vâsle, în conformitate cu prevederile legale, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.

Cele opt persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere şi utilizare a plaselor monofilament, resepctiv desfăşurarea de activităţi de pescuit comercial fără documente legale, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute şi marfă nedeclarată, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China bunuri susceptibile a fi contrafăcute şi articole de pescuit ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

În data de 05.02.2013, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În primul container au fost găsite 1.400 sacoşe din plastic, inscripţionate cu însemnele unor echipe de fotbal celebre, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 70.000 lei dacă ar fi fost originale.

În al doilea container au fost descoperite 400 de articole de pescuit (huse pentru undiţe), ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, evaluate la aproximativ 20.000 lei.

Marfa din cele două containere a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni chinezi cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

5.400 de ţigarete netimbrate, confiscate în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care oferea spre comercializare 5.400 de ţigarete netimbrate fără documente de provenienţă.

În data de 05.02.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă l-au identificat, într-o piaţă agroalimentară din municipiul Constanţa, pe cetăţeanul român I.E., în vârstă de 37 ani domiciliat în municipiul Constanţa, care oferea spre comercializare 5.400 ţigarete netimbrate fără documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, cu o valoare de aproximativ 2.700 lei, şi au aplicat persoanei în cauză o sancţiune contravenţională de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *