marți, februarie 18, 2020
Acasă > Eveniment > Plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

Plase monofilament, confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, depistând un cetăţean român care transporta, cu o barcă, plase monofilament în lungime de 900 metri şi cantitatea de 35 kilograme peşte pe care o pescuise dintr-o fermă piscicolă.

În data de 14.06.2014, în jurul orei 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în urma căreia l-au identificat pe cetăţeanul român C.G., în vârstă de 20 ani, care transporta cu o barcă, pe lacul Oltina, într-o zonă aparţinând unei ferme piscicole, 18 plase monofilament şi o captură de 35 kilograme peşte.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament în lungime de 900 metri, barca şi două rame, iar cantitatea de peşte a fost redată mediului natural deoarece era în stare vie.

Bărbatul în cauză, domiciliat în judeţul Constanţa, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt” şi „furt calificat”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 228, respectiv art. 229 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *