sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > Plățile pentru pașapoarte și permise de conducere, prin Ghiseul.ro

Plățile pentru pașapoarte și permise de conducere, prin Ghiseul.ro

Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță că prin Ghiseul.ro vor putea fi achitate și plățile pentru pașapoarte, permise de conducere, certificate de înmatriculare și autorizații provizorii.

În cadrul ședinței Guvernului României de aseară, 27 august a.c., a fost adoptată ordonanța de urgență prin care au fost extinse categoriile de servicii publice a căror plată poate fi realizată prin platforma online Ghișeul.ro, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Astfel, contravaloarea pașaportului, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare și a autorizației de circulație provizorie pot fi achitate online – rapid, sigur și fără comisioane.

Cu 2 săptămâni în urmă, ghișeul.ro dobândea capacitatea de a procesa toate plățile pentru serviciile comunitare de utilitate publică. Peste 10 noi categorii de plăți au fost adăugate în platformă. Astăzi, am adus mai aproape de cetățeni o serie de servicii publice foarte importante și foarte solicitate. Prin interconectarea sistemelor Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Generală de Pașapoarte și Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – cu sistemul informatic al Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională“ S.A. și al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, vor fi considerabil reduse procedurile necesare pentru eliberarea acestor documente, iar cetățenii vor scăpa de hârtiile prin care fac dovada plăților și de drumurile inutile între instituții”, a declarat Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *