Acasă > Eveniment > Platinum Eagle, exercițiu militar la Babadag

Platinum Eagle, exercițiu militar la Babadag

Modulul de pregătire “Platinum Eagle”, din cadrul exerciţiului multinaţional “Black Sea Rotational Force 14” (BSRF-14), se va desfăşura în perioada 29 aprilie – 28 mai, în poligonul Babadag, judeţul Tulcea.
În cadrul acestui modul de pregătire, militarii din Armenia, Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România şi Statele Unite ale Americii vor executa antrenamente în comun care includ: trageri cu muniţie reală cu armamentul din dotare, exerciţii de contra-insurgenţă, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţii.
“BSRF-14 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în Planul cu principalele activităţi al Statului Major General”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *